24 Ağustos 2011 Çarşamba

IT Yöneticilerinin öncelikleri...


Bilgi teknolojileri (IT - Information Technology) yönetiminde görev yapan tüm bilişimcilere önümüzdeki beş ila onyılı kapsayacak olan yeni trendleri paylaşmaktayım. Gartner, IDC başta olmak üzere IBM, HPO ve Cisco gibi bilişim sektörüne yönelik araştırma raporları yayımlayan şirketlerin 2011-2020 yıllarına ait öngörülerini bir araya getirerek aşağıdaki sıralamayı çıkarttım. Bunlar tüm dünyada geçerli olan trendler olup ülkemize yansımasının analizini bilgi işlemci gözüyle yapmaya çalıştım. Makro düzeyde inceleme yaparken mikro düzeye indirgeyerek Türkiye açısından da analizlerimi ülkemizin içinde bulunduğu şartları ve gerçeklerini gözönünde bulundurarak yazıların sonuna ekledim. Ajandamızda bu yeni trendlere bölümler ayırırken, çalıştığımız şirketlere nasıl adapte edeceğimizi düşünürken ve uygun olanları hayata geçirmekle uğraşırken bize verilen kısıtlı bütçeler dahilinde hareket etmeli ve günlük rutin işlerimizi de aksatmadan yerine getirmenin başlıca görevlerimiz olduğunu da unutmayalım...
Konuların üzerine gelip tıkladığınızda gerekli detay açıklamaları okuyabilirsiniz.
Önümüzdeki Pazartesi Sabahı ;
Değişen dünya ekonomisi ve teknolojik getiriler bugüne kadar ki kabullerimizi ve alışkanlıklarımızı kökten değiştirecek niteliktedir. Bunun bilincinde olmalı ve değişmeliyiz. Diğer iş birimlerleri ile herzamankinden daha çok çok beraber ve birlikte hareket etmeliyiz. Şirket üst yönetimlerine değişiklikleri anlatma uğraşı içinde olmalıyız. Departmanımızı yönetmek için yeni yöntemler geliştirmeli ve elemanlarımızı nasıl mutlu edeceğimizin yollarını bulmalıyız. Maliyetleri düşürmek ana hedefimiz olmalı.
Bana göre ...
BT yöneticilerinin işleri daha da zorlaşacaktır. Hem teknolojiyi yakından takip edecekler, bilecekler hem de bunları en az maliyetle uygulamaya alacaklar. Departmanın yönetiminde uzmanlıklar daha da derinleşeceği için yönetmek ve kontrol etmek daha da zorlaşacaktır. Her ne kadar işlerimizi kolaylaştıracak gibi görünsede bu yenilikler aslında daha da karmaşık ve kompleks sistemlere sahip oluyoruz. Kendimizi ve işimizi anlatırken zorlanıyorduk şimdi bulutlar üzerinde inşa edeceğimiz sistemleri bilmeyenlere nasıl anlatacağız düşünemiyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder