25 Şubat 2011 Cuma

Google Chrome Senkronizasyon özelliği

Merhabalar,

Google Chrome kullanmaktayım. igoogle özelliği web browser açılış sayfam olarak aktif halde. İşte, evde kullandığım notebook'larda bu özellikleri sonuna kadar kullanırken bugün yeni bir şeyi daha keşif ettim. Chrome "seçenekler"e girdiğinizde "kişisel öğeler" bölümündeki "Senkronizasyon" özelliğini aktif ederseniz çalıştığınız bilgisayarlardaki chrome üzerinde eklediğiniz yer imleri, temalar, tercihleri birbirleriyle senkronize ederek son halini sizin kullanımına sunuyor. Böylece yarattıklarınızı taşımak için ayrıca uğraş göstermenize gerek kalmadan chrome bunu otomatik olarak yapıyor. Gayet başarılı bulduğum bu uygulama ile google bakış açım bir kez daha olumlu oldu. Kişisel olarak google apps üzerindeki uygulamaları sonuna kadar kullanma amacındayım. Size de tavsiye ediyorum.

WEB Browser tercihimde ilk sırada Google Chrome, sonrasında Firefox var. IE 9.0 kullanamadan tekrar IE 8.0 geçiş yapmak zorunda kaldım ve ancak mecbur olduğum zamanlarda kullanıyorum.

Bulut bilişim kavramında bu tür küçük özellikler kullanıcıların olaya adapte olmalarını kolaylaştırıyor ve farkında olmadan kendilerini bulut bilişimin içinde ya da en azından kıyısından köşesinden girmiş olarak buluyorlar. Chrome browser olarak zaman zaman yoğun kullanımlarda sorun yaratabiliyor ama olacak bu kadar...En azında IE kadar sürekli hata mesajları verip kapanmıyor.

Google ile yolculuğumuz uzun sürecek gibi ve bu yolculukta kullanacağımız araçlar günden güne artacak. Yeni gelişmeleri takip edeceğiz birlikte...

27/02/2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder